Materialet e Konferences se Keshillimit 2013

Konferenca, Leksione

Konferenca 2013

Dhe, sa për ju, o vëllezër, më është mbushur mendja për ju, se edhe ju jeni plot mirësi, plot me çdo njohuri, të zotë të këshilloni njëri-tjetrin.
Romakëve 15:14

Të dashur miq dhe bashkëpunëtorë në Krishtin,

      Dëshirojmë t’ju njoftojmë që Koalicioni i Këshillimit Biblik Shqiptar organizon një konferencë trajnimi për këshillim dhe dishepullim biblik. Pjesë e grupit të punës së konferencës janë Blair Alvidrez, Genci Cesula, Genis Myrtezaj, Brad Lay dhe Kris Stire. Kjo konferencë sponsorizohet nga Kisha e Bashkësisë së Hirit, Florence, Kentucky, SHBA. Kisha e Bashkësisë së Hirit organizon konferenca të tilla çdo vit në Amerikë dhe  Blair Alvidrez  është misionar i dërguar nga kjo kishë. Ai është iniciuesi kryesor i kësaj konference. Kisha është pjesë e Shoqatës Kombëtare të Këshiltarëve Nouthetik (N.A.N.C.dhe vetë Blair është këshillues i certifikuar nga kjo organizatë. Kjo lloj konference organizohet për herë të parë në Shqipëri. Ne shpresojmë dhe lutemi që kjo konferencë që do të organizohet çdo vit do t’i hapë kishës shqiptare një dritare të re në fushën e këshillimit dhe të dishepullimit biblik. Synimi afatgjatë i këtyre konferencave është që kisha shqiptare të kthehet në një kishë ku të gjithë besimtarët këshillojnë njëri-tjetrin me Fjalën e Zotit dhe ku gjithashtu ka këshillues të trajnuar dhe certifikuar.
Kjo konferencë trajnimi synon të jetë një kohë rritjeje dhe pajisjeje për çiftet dhe individët. Sesionet janë  hartuar veçanërisht për këshillues, mësues, prindër, çdo të krishterë në rritje, pastorë, pleq, dhjakë, drejtues të rinjsh dhe studentë.
Konferenca do të ketë dy nivele. Në nivelin e parë do të trajtohen gjërat themelore të këshillimit biblik dhe në nivelin e dytë, trajnim i përparuar rreth këshillimit biblik.

Folësit e konferencës janë:

Brad Brandt

Brad Brandt ka shërbyer si pastor-mësues te Kisha Baptiste e Wheelersburg në Wheelersburg në Ohajo që nga viti 1987. Ai, si pjesëtar i Shoqatës Kombëtare të Këshilltarëve Nouthetik (N.A.N.C.) ka udhëhequr një shërbesë trajnimi për këshillim që nga viti 2000 dhe është përfshirë në edukimin ndërkombëtar biblik të drejtuesve të kishave. Ai dhe gruaja e tij, Sherry kanë dy vajza, Julie dhe Katie. Ai ka mbaruar të lartën në Universitetin e Cedarville, Seminarin Baptist të Grand Rapids (Master i Divinitetit dhe Master në Teologji) dhe Seminarin e Hirit (Doktor në Shërbesë).

Tim Pasma

Pastor Tim Pasma ka shërbyer te kisha Baptiste LaRau që në pranverë të vitit 1985. Ai është i martuar me Rebekën dhe Perëndia e ka bekuar atë me gjashtë fëmijë të mrekullueshëm, një nuse djali të mrekullueshme, një dhëndër të pabesueshëm dhe pesë nipa  dhe mbesa shumë të lëvizshëm. Pastor Tim ka mbaruar të lartën nga Universiteti i Cedarville në 1977-ën dhe Masterin e Divinitetit nga Seminari Teologjik i Hirit (1981). Ai është gjithashtu pjesëtar te Shoqata Kombëtare e Këshilltarëve Nouthetik (N.A.N.C) dhe shpesh ka dhënë leksione mbi çështjet e këshillimit në konferenca këshillimi dhe për një sërë organizatash të krishtera.

 Rregjistrimet ne MP3 se bashku me fletet e shenimeve personale ne PDF:

I. Niveli Themeltar

Preacher: Brad Brandt (5), Timote Pasma (5).

Subscribe to Podcast

Subscribe to full podcast All sermons
iTunesOther
Subscribe to custom podcast Filtered sermons
iTunesOther

Sermons (10)

01-Themeli dhe qellimi i keshillimit biblik
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
02-Perseja e Keshillimit Biblik
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Timote Pasma on Unknown Date (Konference).
03-Elementet e Keshillimit Biblik: Pjesa 1
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
04-Elementet e Keshillimit Biblik: Pjesa 2
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
05-Trajnim-Per-keshillim_Misioni-i-Mjeshtrit
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Timote Pasma on Unknown Date (Konference).
06-Idhujtaria
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Timote Pasma on Unknown Date (Konference).
07-4 Rregullat e Komunikimit
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
08-Martesa
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Timote Pasma on Unknown Date (Konference).
09-Roli i Burrit ne Familje
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
10-Roli i Gruas ne Familje
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI THEMELTAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Timote Pasma on Unknown Date (Konference).
Powered by Sermon Browser

II. Niveli i Avancuar

Preacher: Brad Brandt (5), Timote Pasma (4), Dr. Robert Jones (1).

Subscribe to Podcast

Subscribe to full podcast All sermons
iTunesOther
Subscribe to custom podcast Filtered sermons
iTunesOther

Sermons (10)

10-Mekatet qe dominojne jeten tone
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
09-Pneumatologjia ne Keshillimin Biblik
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Timote Pasma on Unknown Date (Konference).
08-Homoseksualiteti
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
07-Superioritei i Kishes ne Detyrn e Keshillimit
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Timote Pasma on Unknown Date (Konference).
06-Si te kerkojme faljen
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
05-Cfare Eshte Falja?
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
04-Superioriteti i Shkrimit ne Keshillimin Biblik
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Timote Pasma on Unknown Date (Konference).
03-Depresioni
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Dr. Robert Jones on Unknown Date (Konference).
02-Si funksionon tundimi
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Brad Brandt on Unknown Date (Konference).
01-Krahasimi i filozofive konkuruese te keshillimit
(Part of the Konferenca e Keshillimit Biblik 2013-NIVELI i AVANCUAR series).
Adobe Acrobat
Preached by Timote Pasma on Unknown Date (Konference).
Powered by Sermon Browser
E gjithë përmbajtja eshte e mbrojtur nga ligji mbi të drejtat e autorit.

Search

Back to Top